Strakke lijnen, moderne materialen, natuurlijke accenten. De Wiecken is een fris en eigentijds vormgegeven plan. De acht identieke bungalows liggen naast elkaar aan dezelfde straat. Een gladde, langformaat gevelsteen domineert het metselwerk en creëert uniformiteit. De lichte kleurstelling van de horizontaal gemetselde stenen contrasteert fraai met de warme tint van houten gevelbekleding welke verticaal is aangebracht.

Ommuring aan de voor- en achterzijde, met behoud van transparantie. In het bouwplan is bewust gekozen om de architectuur tot aan de uiterste contouren van het perceel te laten spreken. Het suggereert voor buitenstaanders duidelijke begrenzing terwijl het voor bewoners geborgenheid, beschutting en privacy uitdrukt. De artistieke impressies spreken boekdelen.

Zorgen over bereikbaarheid en parkeren zijn overbodig. Elke bungalow heeft twee parkeerplaatsen op eigen perceel. Vernieuwing van de bestaande openbare weg maakt De Wiecken toegankelijk vanaf de Oudestraat. Uitsluitend voor bestemmingsverkeer, dus sluipverkeer uitgesloten. Naast de weg komt een extra voetgangers- annex parkeerstrook voor bezoekers.

Type A1

Hoek bungalow: Type A1 en A1 gespiegeld

Type A2

Geschakelde bungalow: Type A2 en A2 gespiegeld

Header type