Woonerf Buitenkans in Herpt binnenkort in de verkoop

18 02 2022

Agrarisch verleden inspireert tot 
woonerf met duurzame woningen

Herpt is een goed verborgen parel in de Brabantse gemeente Heusden. Aan de dorpsrand zal begin 2023 een serie van twaalf duurzame woningen verrijzen: Buitenkans. We zijn trots dat het project na lange, zorgvuldige voorbereidingen de goedkeuring heeft verworven van het college van B&W van. Ook de buurt kan zich vinden in de nieuwe bestemming van het gebied, waarbij met name de architectuur kon rekenen op applaus. 

Comfortabel landelijk wonen op een uitgelezen plek in het buitengebied van Herpt. Een voormalige agrarische onderneming was de inspiratiebron voor Buitenkans. Vijf ‘schuurwoningen’ en zeven ‘loodswoningen’ vormen samen een eigentijds woonerf. Een exclusief plan dat tot de verbeelding spreekt van een gevarieerde doelgroep met uiteenlopende woonwensen. 

Bijna-energieneutraal

Met een serie vrijstaande woningen, twee-onder-één-kappers en rijwoningen sluit Buitenkans aan op de voorkeuren van verschillende generaties. Van jonge gezinnen met kinderen tot stellen die toe zijn aan een levensloopbestendige woning met een compleet woonprogramma op de begane grond. 
Ook als het gaat om energieprestaties is sprake van een buitenkans. Alle woningen zijn ontworpen en gebouwd volgens de eisen voor bijna-energieneutrale gebouwen (BENG).

12 appartementen Stationsstraat, Waalwijk

18 01 2022

Van winkelen naar wonen: nieuwe
appartementen verfraaien centrum

Beide gebouwen zijn wit. Daar houden meteen de overeenkomsten op tussen de voormalige, opgeheven ‘discount store’ en het frisse, eigentijdse appartementengebouw dat ervoor in de plaats komt. Een stukje herontwikkeling waarmee OTENTIQ de hoek van de Bernhardstraat en de Stationsstraat in Waalwijk een nieuwe look bezorgt. Zeg maar gerust: een metamorfose!

In november 2021 legde een sloophamer het pand op Stationsstraat 63 tegen de vlakte. Op de plek waar op het laatst een lage-prijzenwinkel gevestigd was, komen twaalf energiezuinige huurappartementen, gerealiseerd door Kleijngeld, onze bouwteampartner. De appartementen variëren in oppervlakte van 48 m²  tot 74 m² en zijn met huurprijzen vanaf 750 euro geschikt voor starters op de woningmarkt. De oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2023.

Eigentijdse uitstraling

Op de hoek van de Stationsstraat en de Bernhardstraat komen verschillende straatbeelden bijeen. Een drukke winkelstraat met klassieke, statige panden kruist hier met een rustige woonstraat. Voor de architect reden om met zijn ontwerp van het appartementencomplex hierop aan te sluiten. Aan de Stationsstraat refereert de statige, witte gevel naar een klassiek herenhuis, niet in de laatste plaats door verticale kozijnen met Frans balkon en dakkapellen die hoogte accentueren. Aan de Bernhardstraat domineert de glazen pui in een gevel van lichtbeige en witte baksteen, die contrasteert met beplating en kozijnen in antraciet. Het resultaat is een frisse, eigentijdse uitstraling die het centrum verfraait, en als zodanig een aanwinst mag worden genoemd.

Belangstelling? Wie ons een bericht stuurt met contactgegevens, ontvangt bij de start van de verhuur automatisch bericht van de verhuurmakelaar. 

De IJzerwinkel, Waalwijk

12 06 2021

Herontwikkeling: van ijzerwaren te kust 
en te keur naar ongebreideld woongenot

Hun vertrouwde adres voor allerhande ijzerwaren moesten de Waalwijkenaren al een poosje missen. Vele tientallen jaren was de winkel van de familie Dekkers aan de Stationsstraat 104 een begrip. Tijden veranderen. In de zomer van 2021 verrees op de plek van de leegstaande nering een luxe appartementencomplex. De naam op de zijgevel is tegelijk een knipoog naar het verleden als een uiting van respect: ‘De IJzerwinkel’.

Waalwijk kan tevreden zijn. Nadat de kavel door AustInvest B.V. was aangekocht, ging OTENTIQ voortvarend aan de slag met de ontwikkeling. De voormalige middenstandslocatie werd getransformeerd naar een nieuw, eigentijds wooncomplex. Het gebouw telt elf appartementen, variërend in grootte van 67 m² tot 90 m². Elk appartement heeft een eigen tuin of balkon, een eigen parkeerplaats en een aparte berging. Dat bij de realisatie de juiste snaar getroffen is van de doelgroep, mag blijken uit de vaststelling dat na slechts twee kijkdagen alle appartementen verhuurd waren.  

OTENTIQ nieuws

20231121 1 kap woning 9 10 11

12 duurzame woningen in het Brabantse Herpt.

Project Buitenkans: dorpse rust en heerlijk buitenleven

De bouw is gestart! Herpt is een goed verborgen parel in de Brabantse gemeente Heusden. Aan de dorpsrand zal in 2023 een serie van twaalf duurzame woningen verrijzen: Buitenkans. Kom tot rust op een zeldzaam mooie en natuurlijke plek die geborgenheid ademt. Geniet van volop privacy en prachtige vergezichten.

VIEW02

15 royale koopappartementen, centrum Waalwijk.

Genieten van twee werelden in Waalwijk

In verkoop! Is de lente niet bij uitstek de tijd voor vernieuwing? OTENTIQ ontwikkelt een hoogwaardig complex van 15 royale koopappartementen in centrum Waalwijk. Het nieuwbouwproject betekent andermaal een verfraaiing van de aanblik van de Stationsstraat in Waalwijk. Want vergane glorie en leegstand in een winkelstraat, daar is niemand bij gebaat.

DeWiecken

8 patiobungalows in
Sprang-Capelle.

Voortreffelijk wonen met korenmolen in ‘achtertuin’

In verkoop! Een schilderachtige korenmolen met een eeuwenoude, rijke historie is de sfeervolle blikvanger van een prachtig project in voorbereiding. Aan de Oudestraat 82 in Sprang-Capelle verrijzen tien patio-bungalows genaamd De Wiecken.OTENTIQ realiseert deze lwoningen op een gunstige locatie: tussen het oude Sprang en het nieuwe Landgoed Driessen in.